Bu sayfanın düzgün çalışması için Javascript gerekir.

Tektaş Yüzük - RONAFF PIRLANTA

Tektaş Yüzük

Biliyorsunuz ki pırlanta ve mücevher grubu ürünlerinde birçok farklı ürün grubu mevcuttur. Bunlardan en bilineni ve de bu sürecin ilk alışverişi altın alyanslar ve de tektaş yüzüklerdir.

Pırlanta tektaş yüzükler de kendi içlerinde bir çok çeşit ve farklı modelleri içinde barındırırlar. Bunlardan en klasikleri ve yıllardı tercih edilenler 14 ya da 18 ayar altın, genelde beyaz altın olarak çalışılan V model ( valentino) ya da 4 tırnak ile pırlantayı tutan ve de yüksekte taşın durduğu klasik modellerdir. Pırlanta ve mücevher sektöründe 20 yıldır kullanılan, beğenilen, tercih edilen modellerdir.

Son zamanlarda yani son 4-5 yıldır farklı pırlanta şekillerinin moda olması ve de beğenilmesinden ötürü farklı modeller de üretilmiş, beğenilmiş ve de tektaş pırlanta yüzük alışverişlerinde çok sayıda tercih sebebi olmuştur. Bunlar oval, emerald ( dikdörtgen ) , prenses (kare), markiz, kalp, damla gibi farklı pırlanta şekilleridir ve de her bir şekil için yaklaşık 4-5 farklın tektaş yüzük modeli ortaya çıkmıştır. Bu modeller 14 ya da 18 ayar altın olup fakat bu sefer daha çok sarı altın veya rose altın hatta sarı ile rose altın arası farklı tonlarda çalışılıp tektaş severlerin beğenilerine sunulmuştur ve de ortaya çok farklı ve de güzel modeller çıkmıştır.

Bu zamana kadar bahsettiğimiz tüm modeller güzeldir ve de pırlantanızın parlamasını ve de görünümünü çok fazla etkilemez önemli olan tektaş pırlanta yüzük alışverişinizi yaparken beğenmeniz ve yıllar boyu bu yüzüğü beğenerek severek kullanacağınız modeli seçmektir. Altın ayarlarına göre de yüzüğün görünümünde herhangi bir farklılık söz konusu olmaz.

Tektaş yüzükler; pırlantalı, renkli taşlı, elmaslı olabilir. Hatta kolları taşlı, çevresi taşlı olabilir. Yüksek veya aşağıda istediğiniz gibi tasarlanabilir tamamen zevkinize göre.

Tektaş Yüzük Seçimi

Bir tektaş yüzük seçerken eğer pırlantanın daha net görünmesini istiyorsanız ince tırnaklı bir model, eğer pırlantanın büyük görünmesini istiyorsanız daha kalın tırnaklı bir model seçebilirsiniz. Ayrıca pırlantanın daha yukarıda durduğu modellerde de pırlantanız daha büyük durur, aşağıda olan modellerde de kullanım açısından az da olsa rahatlık yaşarsınız fakat bu demek değil ki yüksek modeller sizi çok rahatsız eder bu doğru bir bilgi değildir.

Kolları ya da çevresi ufak pırlantalarla bezenmiş modellerde ise taş düşüğü ürünün işçiliği ile doğru orantılıdır yani ürün işçiliği ne kadar iyi değilse taş düşme oranı artabilir tabi bu aynı zamanda yüzüğün aldığı darbelerle ile de alakalıdır.

Tamamen el yapımı olan mücevher ve pırlantalı ürün işçiliğinde pırlantanız altına takılırken çok ince işçilikler söz konusudur bu sebeple de hassas kullanılmasında fayda vardır.

Genel olarak tektaş yüzükler hakkındakı en temel bilgiler bunlardır fakat ilerleyen zamanlarda alternatif yüzük modelleri ve tektaş hakkındaki diğer bilgiler ile sizler bilgilendiriyor olacağız. Kendinize çok iyi bakın sormak istediğiniz sorularınız için bize mail yoluyla, web sitemiz üzerinden ya da mağazamızı arayarak ulaşabilirsiniz.