Bu sayfanın düzgün çalışması için Javascript gerekir.

Pırlanta - RONAFF PIRLANTA

Pırlanta

Dünya üzerindeki en ışıltılı taşlardan birisi ve hatta kalitesine de göre birincisidir.Yerin altında, doğada, dünyamızda doğal olarak bulunur.İlk yeraltından çıkarıldığında ki maddenın yani ham olarak madenin adı Elmastır.

Elmas ; ilk gördüğünüzde kesilmemiş hali ile tamamen dış çerçevesi bir sis bulutu ile kaplı gibidir. İçinden ne çıkacağını ne kalite, ne renk, ne berraklıkta bir pırlanta çıkacağını bilmek ayrı bir uzmanlık alanıdır. Ham elmasın ufak bir yeri tıraşlanır ve içine bakılıp bir tahmin yapılır. Buna pencere açmak denir ve o tahminden sonra kesim işlemine girer. Tamamen insan eliyle yapılır bu kesim işlemi ve işte o zaman içerisindeki asıl cevher ortaya çıkar.

Pırlanta ve Elmas

Bir ham elmas ile pırlantayı yanyana koyup baksanız bu değişime inanamayacaksınızdır. O ham elmasın içinden çıkan harika parıltılı pırlantanın ne kadar çok parladığı da onun madenine, rengine, berraklığına yani içinin temizliğine, nasıl kesildiğine ve bunun gibi bir çok detaya bağlı olarak değişmektedir.

Pırlanta öyle bir kesilir ki mercek yardımıyla içine baktığınızda ancak bu sanatın nasıl işlendiğine dair bir fikriniz olur ve bunu denemenizi tavsiye ederiz =)

Pırlantanın diğer taşlardan onu ayıran en büyük farkı yeryüzündeki en nadir taş olmasıdır. Bunun yanı sıra en parlak olması, beyaz olması, ve uzun yıllardır altın gibi ziynet eşyası olarak değerlendirilmesidir. Tabi ki altın gibi bir yatırım aracı değildir çünkü aynı zamanda mücevhere dönüşebilir, pırlantayı harika bir gerdanlığın ortasında da görebilirsiniz aynı zamanda değerini orada her zaman koruyan ve de Dünya Pırlanta Borsasına dahil olduğu için bir değer olarak ta taşıyabilirsiniz.

Uluslararası sertifikalı bir pırlanta ise Dünyanın neresine giderseniz gidin kalitesini teyid eder değerini koruduğunu görebilirsiniz. Tabi ki aynı zamanda bir kullanım ürünü olduğunu da ve buna bağlı değer kaybı olabileceğini de göz önünde bulundurmak lazımdır. Bu yazıda anlattığımız pırlanta hakkındaki tüm bilgiler en genel bilgiler olmakla birlikte içerisindeki bir çok farklı konuyu da barındırmaktadır. Bunların içerisinde pırlantada 4C, uluslararası laboratuvarlar, ve de pırlanta borsası gibi ya da elmasın detayları hakkında bilgi vereceğimiz diğer yazılarımızı da takip etmeyi unutmayın…